9 Ocak 2010 Cumartesi

Neyin Arayışı



Tamam Federer gelmiş geçmiş en iyi, o cepte. Ama bu ünvanı idolleri kadar Nadal'a da borçlu. Nadal bana sorarsanız 2000'li yılların en karizmatik 5 figüründen biri. 3 bileşeni tamamlamış: Motivasyon, oyun ve dışgörünüş. Sporda yükselen İspanya'nın en büyük yıldızı. Ne Alonso ne Barça'nın bücür ortasaha oyuncuları Nadal'ın gölgesinden kurtulamaz. Peki böylesine bir figürken ve spor hayatına kendi tarzını yaratarak başlamışken Nadal neden değişiklik arıyor?
Uzun saçlar, Nike bandana, kolsuz tişört ve uzun şort (bermuda) onun yıllardır tarzı olmuştu. Kıyafetinde mutlaka en az 1 ya da 2 canlı renk olurdu. 4 adet 4 silahşörler ve 1 adet Wimby kupasını ısırırken bu şekilde gülümsüyordu Rafa. Ancak geçen sezon başında onu ilk kez polo tişört ve biraz daha kısalmış saçla gördük.

Aslında Nike'ın Rafa kreasyonu şimdiye kadar en başarılı bulduğum tenisçi kıyafetidir, ki ilki Kuerten - Diadora beraberliği (Edit: Rafa'nınkileri
Guga'dan faha başarılı bulurum sadece Guga kronolojik olarak öncedir, ondan sonra en çok beğendiğim Rafa demem odur). Bu tişörtlerde kollar nispeten kısaydı (yine de pazularımızla gurur duyarız), 3 renk fiksti ve eskisine nazaran daha kısa şortlarla sahaya çıkıyordu Rafa. Sezona da Oz Open'la başladı ki birden bire kariyer Grand Slam'inde Federer ile aynı konuma gelmişti. Sezonun geri kalanı ise... Onu Rafa'nın dizlerine sorun. Federer
önce Nadal'ı Nadal'da yendi. Sonra daha önce de takıştığı Söderling'e hem RG 4. turda hem de Masters Cup'da grupta yenildi. Wimbledon'u kaçırınca 1. sırayı da kaptırdı ve US Open'da da final hayalini yine erteledi. Davis Cup biraz moralini yükseltse de muhtemelen 2009'u unutmak istiyordur. Peki bu sene?

Kahvem hazır, Eurosport 2'de maçı izlemeye hazırım, uzun zamandır 10" bilgisayarımın ekranında livestream dışında izliycem maçı; bir baktım Nadal turuncu-kırmızı arası bir bisiklet yaka tişört ve beyaz şortla çıktı sahaya. Yok canım daha neler heralde ısınmak içindir dememe kalmadan başladığı gibi bitirdi maçı. Bana sorarsanız son derece yersiz bir tercih. Davydenko zaten yeterince bozuyordu göz zevkini bir de Nadal'ı bütün sene böyle izlemeyi istemiyorum. Hadi Murray çirkin orayı anlarım da... Nadal'ın içinde bulunduğu depresyondan bir an önce kurtulup kendini bulmasını istiyoruz tenis ve Nadalseverler olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder