22 Ocak 2010 Cuma

Biri Dur Desin, Yeter...

Bütün gece uyumadan tezin sonuçlarını bitirmeye çalıştım, olmadı tabi. Saat 14:00 civarı uykuya yenik düştüm, ev arkadaşım da 22:30'da uyandırdı. Türkiye'deki tek kanal olan NTV Spor'u açtım altyazı geçiyo, Jo Galatasaray'da diye. İhtimal vermiyordum, çünkü imza atılmadan duyurulan transferler genelde yapılmaz. Neyse uzatmıyım geldi Jo. Takımın ihtiyacı vardı forvete, o da halloldu. Şimdi bu transfer Galatasaray'a ne getirir?
  • Gol. Bu eleman Aşk ve Uyuşturucu forvet ikilisine sahip CSKA'nın harbici gol makinasıydı. Dunga'nın da gözünden kaçmadı, 10 kere milli formayı giydi. Bakarsınız izleriz onu Cape Town'da
  • Elano'nun şikayetleri biter belki. Man. City ve milli takımdan arkadaşı, ya ikisi birden Lincoln'den daha büyük bir çorap örecekler ya da 2 seneye kalmaz ikiliden 30M€ para kazanır Galatasaray.
  • Keita, Caner ve Arda da Galatasaray'da. Kewell, Nonda, Baros da. Ne biliyim Neill, Elano falan da. Beklentiler çok yükseldi, bunun da sonu 2 uçlu. Ya uçacak Galatasaray ya çökecek. İlki daha ihtimalli.
  • Bu şartlar altında kadro bi acayip gözüküyor. Leo - Caner, Neill, Servet, Keita - Arda, Elano, Kewell - Jo, Baros, Nonda gibi taramalı tüfeği andıran bir kadro yapısı var elde yabancı kontenjanına takılan. Çok acayip günler bekliyor bizi.
Peki kontenjanı açmak için kim gidecek o da ayrı bir konu. Benim oyum Leo Franco - Linderoth ikilisinden yana. Nonda belli ki A. Madrid'e karşı forvetin ortasında çıkacak isim çünkü Jo Avrupa Ligi'nde oynayamayacak. Ha ligde tek alternatif o belli, Baros anca son 7-8 haftayı yakalar. Haldun Üstünel yine kafayı yedi hala İngiltere'deymiş, Dos Santos'u çözmeye çalışıyor şimdi de. Bu iş böyle olmaz söylemek lazım. İyi tamam gelenlere bir laf yok da, ticaret iki taraflıdır, almak da vardır vermek de. Galatasaray'ın acil bir ters-haldun bulup eldeki değerleri de olabildiğince iyiye göndermesi gerekiyor. Görünen o ki Arda'ya yol verilmiş, sezon sonu ayrılabilir. Topal ve Servet para edecek isimler. Yabancıların hiçbiri, Lincoln dahil, elden bedavaya çıkarılabilecek kadar değersiz değil. Şu anda takım, toplanmaya başlayan bir odanın en dağınık hali gibi, herkes yerini bulduğunda bu oda çok şık gözükecek gibi görünüyor.

1 yorum: