28 Haziran 2009 Pazar

YENİ BİR SERVİS KRALI


Yıllardır ATP'nin servis kralı Andy Roddick olarak bilinir. Doğrudur da. Servisi formdayken ancak Federer'sen maçı kazanma şansın vardır. Return'ünün her zamankinden iyi olması gerek. Bazen bu bile yetmeyebilir. Son 2 yıldır servisiyle gündemi meşgul eden yeni bir yıldız Ivo Karlovic. Roland Garros'ta ilk ve son maçında yaptığı 55 ace, Federer ve Gonzalez tarafından sırasıyla anca final ve yarıfinalde geçilebildi. Şu anda Wimbledon'ın da ace lideri. Ama hala elle tutulur bir başarı gelmedi. Belki de servis çalışmayı bırakıp biraz da tenis oynaması gerekiyor. Yoksa vatandaşı Ivanisevic'in başarılarını anca DVD'sinden izler.

3 yorum:

  1. Öncelikle böyle bir blog açtığın için seni tebrik ederim,bizim gibi tenisseverler için çok güzel oldu.Umarım çabuk sıkılmazsında uzun soluklu olur.Yazıyı dün hazırlamıştım ama son postunun içine daha güzel gideceğini düşündüm.Karlovic-Tsonga maçında 5-6 oyunun sonunda şunu düşündüm.Servis oyunlarını pas geçerek tie-break oynasalar olurdu yani.Karlo kesin kabul ederde,Tsonga'da muhtemelen kabul eder.5 vuruşluk rallilerde seyirci çok alkışladı,standard puanda 2-3 vuruş oluyodu.Karlovic'in oynadığı tenis falan değil zaten,müthiş servisleriyle işi bitiriyor.Her Karlovic maçında aklıma Agassi'yle oynadıkları ve Agassi'nin onu 3 tie-break'te terbiye ettiği maç geliyor.İyi bir returne sahip her tenisçi için Karlovic ideal bir rakip olur.Backhandi çok zayıf, forehandide oldukça kötü.Tabiki 2.08'lik boyuz dezavantaj ama o gücüyle forehand vuramaması ciddi yeteneksizlik göstergesi.Hadi bunlar zayıf,bari file önünde etkili ol volelerinle işi bitir.Asla süper bir volesi yok,oyunu hiç çeşitlendiremiyor.Zaten bunun için Çim kort hariç hiçbir kortta etkili olamayacak,55 ace atsa bile toprakta ilk turda elenecek.Yarın Verdasco'dan zor da olsa bir galibiyet bekliyorum.

    Erçin

    YanıtlaSil
  2. 2.08 boy, kollara da 110 cm de. raket de 70 cm desen zaten file önünde geçilmesi süpriz olur ama arka tarafını kaldırıp fileye gelene kadar passing shot'ı yemiş olur bile =)

    YanıtlaSil
  3. Volelerindeki asıl sıkıntı dokunuşlarında,el-göz koordinasyonu zayıf olduğu için dokunuşlarda başarısızlık yaşıyor.Federer'de zaten aşağılamak istemem ama oynadığın tenis değil gibisinden ayarı vermiş Dr.Ivo'ya.

    YanıtlaSil