30 Haziran 2009 Salı

WIMBLEDON'DA 2. HAFTA

Esas haftaya geldik. Tablo şekillendi. Çürükler elendi bundan sonrakiler esas oğlanlar. Yani artık maçları daha ayrıntılı değelendirebileceğim. Elbette izlediğim kadarıyla.
Beyefendiler: Federer denklemi basit. US Open 2007 finali tarifesi uyguladı Söderling'e. 1 break = 3-0'lık galibiyet. Ekselansları düşük devirde oynadı ama harika sayıları da vardı. Gerçekten tek el backhand çapraz passing shot'ını görmek dünyadaki sayılı zevklerden. Robin yapabileceğinin en iyisini yaptı denebilir. Career Match-up oldu 12-0: Bırakın 12-0'ı sadece tek set alabildi Robin. Karlovic can sıkmaya başladı. Şu anda dünyanın en iyi servisçisi, Verdasco'yu da tenis oynamadan devirip dünyanın en iyi returncüsü Federer ile eşleşti çeyrek finalde. Bakalım sonucu ne olacak. Novak ve Tommy'ye denecek birşey yok zaten rakiplerinin buraya gelmeleri bile başarı. Eşleşmenin diğer yanında Murray'i kaşarlar bekliyor. Hewitt, kurtçuk Stepanek'i 2-0 geriden gelip 5 oyun vererek 3-2 yendi. Roddick'e servisi yardım etti 3-0. Ancak en büyük alkışı 2. baharındaki Ferrero haketti. Genç rakibi Simon'a set vermedi. Şimdi Murray ile karşılaşacak. Yani kalan 4'ün 3'ü eski dünya 1 numarası. Murray maçına ayrı bi makalede değineceğim.
Hanımefendiler: Ana elendi benim bahis yattı. Feda olsun ona. 2. sette 1-0 öndeyken sakatlandı sol baldırından ve maçı bırakmak zorunda kaldı. Kortu terkederken biraz fazla zırladı ama bu onun bu turnuvayı ne kadar çok istediğini gösteriyor. Sonuçta seribaşı katıldığı US Open 08'den çok erken elenmişti ama gözyaşı falan yoktu. Keza Oz Open 09. Ben sana inanmaya devam edeceğim Ana. Safina, Mauresmo'yu geriden gelerek yendi, çok da zorlandı. RG senaryosuna benzemeye başladı durumu. Lisicki süpriz yaptı, Wozniacki'yi eledi. Çeyrekteki rakibi Dinara. Favorilerimden Radwanzka ise süpriz Amerikan 17'lik Oudin'i yenerek Venus'e rakip oldu. Serena, Daniela'yı rezil etti, Azarenka ile eşleşti. Azarenka yükselmeye devam ediyor. Son olarak Dementieva yine çeyrek finalde. Rakibi ise süpriz İtalyan Schiavone. Tek el backhand'i tokat gibidir uyarıyım. Ama Safin'den bile daha öfkelidir, tersi çok terstir.

1 yorum:

  1. Simon'un ne kadar tırt olduğunu bir kez daha görmüş olduk.Hiçbir silahı olmayan,her şeyi biraz biraz yapabilen bir adam.Bu adamın neresi Top-10 tenisçisi hiç anlamıyorum zaten.

    Erçin

    YanıtlaSil