30 Haziran 2009 Salı

C'MON ANDY!!!!!!

Wimbledon son yıllarda gördüğü en büyük desteklerden birine şahit oluyor. Rusedski ve Henman'dan sonra ilk defa gerçekten bir şampiyon çıkarabileceklerine inanıyorlar. Belki de onlara inandıklarından daha fazla. Haksız da değiller. Murray gerçekten çok gelişti geçen seneden bu yana. Uzun rallilerde çok dirençli, servisi çok karakterli ve ayakları çok hızlı. Şapkadan vazgeçince daha da izlenilebilir oldu. Bugünkü maç M. Jackson deyimiyle tam anlamda "Thriller"dı. İlk sette servisi paramparça oldu Andy'nin. Wawrinka zaten boş adam değil eski ilk 10 oyuncusu, olimpiyat altın madalyası var çiftlerde. 2. sette toparlandı ve arka arkaya 2 set aldı. Sonrasında işler yine değişti. Uzatmayacağım ama 5. set olağanüstü bir oyuna ve bir desteğe sahne oldu. Wawrinka belki Murray'i yenebilirdi ama Merkez Kort'ta değil. 4 saate yakın mücadele Murray'in paralel forehand'i ile bitti. Bu destek elbette artarak sürecek. İskoç'u finalde görmek istiyor Britanyalılar. Bu arada olası Federer - Murray finalini kazandığı takdirde Murray, Nadal'ı geçerek 2. sıraya oturacak. 1. sıra elbet sahibinin. Görünen o ki sadece annesi, sevgilisi Kim Sears, eski tenisçi Henman değil, Anglikan kilisesi de arkasında.


3 yorum:

  1. Bu arada olası Federer - Murray finalini kazandığı takdirde Murray, Nadal'ı geçerek 2. sıraya oturacak. 1. sıra elbet sahibinin.


    hayır hayır. murray federeri finalde yenerse zirve sahibinde kalır.
    1.nadal
    2.murray
    3.federer
    olur o olasılıkta.
    nadalın katılmadığı wimbledonda onu 2 numara yapabilecek tek olasılık fed. şampiyonluğu.

    YanıtlaSil
  2. Bence 4 ya da 5 setlik Federer-Murray finali izlicez.Federer kazanıp zirveyi tekrar devralsın, Murray de şu an hakettiği yer olan 3.'lükte kalmalı.

    YanıtlaSil
  3. Ege bildiğim kadarıyla bu dediğin Nadal turnuvaya katılıp da çeyrek finalden ötesini göremeseydi gerçekleşecekti. Ama turnuvaya katılmayarak geçen seneki 2000'i kaybetti bu sene de 0 puan aldı. Federer finale çıkarsa puanını koruyor artı bu seneki puanları, Murray'de üzerine 2000 daha ekliyor. Yani bu şartlar altında sıralama dediğim gibi değişmeli ama kafamdan yaptığım bir hesaplama bu. Yamuluyorsam düzeltin =)

    YanıtlaSil