30 Haziran 2009 Salı

THE ROOF IS ON FIRE!!


VE SONUNDA ÇATI KAPANDI! İlk hafta sonunda yapmur bile çiselemeyince "Acaba fuzuli harcama mıydı?" diye düşünenler bugün cevaplarını aldılar. Pazartesine taşınan finaller, 5 gün süren maçlar dönemi artık (kısmen) bitti diyebiliriz. Peki nasıldı çatı?
Safina - Mauresmo erkekler maçında yağan yağmur sonrasında maça 20 dakikadan fazla ara verildi, kortun üstü brandayla kaplandı, çatı yavaşça hareket etti ve tarihi anı yaşadı Merkez Kort'taki izleyiciler. Arkasından da mükemmel bir 5-setlik geldi. Murray yere kapanıp tribünlerin sesini dinlerken İngiltere'de bile hava kararmış, Türkiye'de ise saatler 00:30'u gösteriyordu. Yani artık maçın başladığı gün değildi.
Aslında biraz eski kafalı sayılırım, gelenekleri severim. Ya da yaşlı sporcular gençleri yendiğinde hoşuma gider. Ama hızını almış bir maçın yağmur yüzünden günler sonrasına ertelenmesi konusu beni de hep rahatsız etmişti. Çünkü öncelikle bir tenis seyircisiyim. Ayrıca da Wimbledon'ı hala temsil eden pekçok gelenek korunmakta.
Sonuç olarak çatıyı sevdim. Aydınlatma da muazzamdı. Maç da bir o kadar keyifli olunca inanın bitmesini istemedim 6 oyunda son setin. Öyle bi dönemdeyiz ki Formula'da Singapur yarışı, Türkiye'de Gazi Koşusu da ilk kez gece koşuldular. Oz Open'ın zaten böyle bir derdi yoktu hiç. Kadınlar finalini de aldılar geceye. Yani tenis değişiyor. Bakarsınız ileride ilk gee finalini de izleriz Merkez Kort'ta. Geçen seneyi saymıyorum o alacakaranlıktı. Her anlamda =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder