13 Temmuz 2009 Pazartesi

NEREDE KALMIŞTIK?


3-4 haftalık kısa çim kort sezonunu geride bıraktık. En sevilen zeminlerden biri çim kort ancak bakımından ötürü bir aydan öteye gidemiyor oynanma süresi. Wimbledon'da da bu sene gördüğüm kadar yıpranma görmemiştim zeminde. Roddick servis öncesi top sektiremedi birkaç kez. Şimdi Kuzey Amerika US Open Masters Series öncesi toprak kortun tadını biraz daha alacağız. Bu hafta 2 toprak turnuvası var. Birisi geçen hafta WTA'e ev sahipliği yapan Bastad, diğeri ise Stuttgart'ta MercedesCup (resimlerden bilin bakalım hangisi Bastad. Denize bakmak yasak).
Bastad'da oynanacak Catella Swedish Open Stuttgart'a oranla daha az yıldız barındırıyor ama kimin umrunda? Ev sahibi ülke sonuna kadar Söderling'i destekleyecek ve bana da o alacak gibi geliyor. Verdasco vücut geliştirmeye fazla takıldı tenisi unuttu. Robredo ise yine dengesiz. RG'ta çeyrek finali nasıl yaptı anlamadım. Kalanlardan bu üçünü zorlayacak birisi yok. Söderling RG'taki toprak performansıyla set kaybetmeden şampiyon olur. Plase Nando.
Mercedes Cup ise Mercedes şehrindeki Almanları üzermiş gibi geliyor. Zira çok iddialı bir Alman görünmüyor. 8 seribaşı arasından tek Alman Kohli. O da çeyrekte Berdych'e yem olabilir. Turnuvada mutlak favori Kolya Davydenko. İyi bir toprakçı ve iyi bir bahisçidir Kolya. Turnuvadan atlar Mercedes'e döner eğer bağışlamazsa sağa sola. Simon öyle bir kuyuya düştü ki kuyunun dibi gözükmüyor, kıçının kılları ağarmış Santoro ise Davydenko için iyi bir final antremanı olur. Farewell turu nasılsa kendisinin. Eşleşmeler için:
Swedish Open: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/316/mds.pdf
Mercedes Cup: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/321/mds.pdf

1 yorum: