2 Temmuz 2009 Perşembe

ÇEYREK FİNALLERİN ARDINDAN


Beni tanıyan bilir, sporda yaşlıları severim. Genç yetenek diye en olmadık tiplerin peşinden koşuşturanları da çok anlamam. Heralde keşfetme sevdası. Ben, keşfedilmişlerimle mutluyum. Her sporda böyle. Bu yüzden bu seneki Wimbledon çeyrek finali çok eğlenceliydi benim için. Elbette erkeklerden bahsediyorum. 8 oyuncunun tam 4'ü eski 1 numaraydı (Roddick, Hewitt, Ferrero, Federer). Yorumlar aşağıda:
Beyefendiler:
Vincent'in yazısında değindiği gibi, ekselansları servisçi terbiye etti. Herkesi paramparça eden Dr. Ivo'yu 3 sette geçti, tenisin servis olmadığını gösterdi. 23 ace'e izin verdi ki Ivo'nun ortalamasından çok daha az. Andy Murray geçen günkü 5-setlik thriller'dan korkmuş olacak Ferrero'ya işi kısa kesti. JCF Wimbledon misyonunu bi çeyrek finalle kapattı. Wild Card'la gelen eski 1 numara eğer bu sene sonunda bırakırsa SW19'a güzel anılarla veda etmiş oldu. Bir diğer maç 2 amcanındı. Roddick-Hewitt maçı izleyenelere innaılmaz keyif sundu. Tenisi bilen 2 adamın maçında Roddick 5 sette geçti en genç 1 numarayı. Bir nevi ace mücadelesiydi aslında. Avusturalyalının 21 ace'ine Amerikan 43 ace ile yanıt verdi. Sonuçta 2 çim kort testisinin çarpışmasında biri kırılmış oldu. Diğer bir çim kort üstadı Haas ise Novak'ı 4 sette geçti. Alman muazzam bir yükselişte. Özlemiştik kendisini. Hoşgeldin Haas. Bakalım RG'de 4 sette yenildiği Federer'e karşı bu sefer ne kadar direnecek?
Hanımefendiler:
0 süpriz, yarı finalde ilk 4 seribaşı var geçen senenin aksine. Dinara tam bir RG performansı sergiliyor. Yani finale doğru düşüşte. Williams'lar parçalamaya devam ediyor ama Serena muhtemelen Elena'ya karşı çok zorlanacak. Herkesin beklediği all-american finali all-russian finaline dönüşebilir haberiniz olsun. Son olarak Sabine Lisicki'ye kucak dolusu alkış ve zeka gönderiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder