6 Temmuz 2009 Pazartesi

ONU YENMEK İÇİN 39 OYUN ALMAK YETMEZ

Beklenen sonuç oldu. Ama beklendiği kadar kolay olmadı. Ama en sevdiği kort olan Merkez Kort'tai, en büyük idollerinin önünde aldı ya 15. kupasını. En önemlisi de buydu zaten. Gerisi sadece seyir zevki verdi. Bu yazıda sadece maça değineceğim. Ardından Federer.
Herşeyden önce çok güzel bir maçtı. Roddick elinden geleni yaptı. Wimbledon arka arkaya 3. senesinde de 5. seti gördü. Kendisinden beklenmeyecek kadar iyi oynadı Amerikalı. Sinirlerine çok hakimdi maç boyunca. Barış ve Cahit Yavuz'un da maçta defalarca değindiği gibi Stefansky ile muazzam bir işbirliğinde Roddick. Zaten bunun sinyallerini de Avusturalya Açık'ta göstermişti Federer'e elenene kadar Melbourne'de. Turda da gayet iyi yerlere geldiği turnuvalar yaşadı bu sezon. Böyle giderse US Open sonrası hakettiği yer olan ilk 5'e girecek.
Maçın ilk süprizi Roddick'in ilk setin 11. oyununda kırdığı servis sonucu ilk seti almasıyla geldi. O ana dek iki tenisçi de gayet iyi bir servis performansı göstermişti. Maçın ikinci ve en büyük sürpizi ise 2. setin tie-break'inde yaşandı. 6-2 önde olan Roddick kendisi servis kullanırken tam 4 set puanını kullanamadı. Federer için ise sadece biri yeterliydi. 3. sete gelindiğinde skoru 1-1'e taşımıştı İsviçreli. 3. sette de benzer bir senaryo vardı. Servisini kırdırmayan Andy yine bir tie-break sonucu hüsran yaşadı. 4. sette ise Federer'i 5. oyunda bir kez daha kırdı ve servisine bir kez daha tutunarak skoru 2-2'ye getirdi. Bundan sonrası için ise bırakın ayrı bir yazıyı, ayrı bir dergi çıkar.
5. set şahaneydi. Beklentiler için üzgünüm ama 5. seti başka bir yazıda yazacağım. Sizce de haketmiyor mu? Neyse önemli olan benim ne düşündüğüm. Burda yazıları ben yazarım. 16-14'lük tarihi bir final seti sonrasında Roger Federer ilk kez Roddick'in servisini kırarak ceylan gibi sekti Merkez Kort'un çimlerinde. Maç öyle bir hale gelmişti ki, sevmediğim bir tabirle, kaybedebe yazık olacaktı. Roddick'e de çok yazık oldu elbet. Maç sonrası hayal kırıklığı o kadar aşikardı ki konuşamadı bile. "Ben kaybettim, o kazandı; tebrikler" diyebildi. Maçı fazlasıyla hakettiğinden emindi Roddick. Üstün istatistikleri azımsanmayacak kadar falzaydı maçta. Denecek de bir şey yoktu. Zaten Federer için söylenmesi gerekenleri Royal Box'ta oturan efsaneler, Sampras, Manolo, Laver, Nastase ve çoğu defalarca söylemişti önceden. atptennis.com'da da yazan gibi. Congratulations Roger.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder